Új fiókmodell és változások várhatóak az Erste fiókhálózatában

Új fiókmodell és változások várhatóak az Erste fiókhálózatában
Új fiókmodell és változások várhatóak az Erste fiókhálózatában

Ez év június 30-tól több nagyvárosban vonja össze fiókjait az Erste, melyet a megváltozott ügyfélszokások és lejáró bérleti szerződések indokolnak. Budapesten, Debrecenben , Pécsett és Miskolcon összesen nyolc fiókot vonnak össze, míg a hatvani fiók bezárásával megszűnik az ERste jelenléte a településen.

Az éves felülvizsgálat során született meg a döntés, melynek oka egyrészt, hogy az utóbbi években jelentősen megváltoztak az ügyfélszokások, valamint a fiókok egy részének bérleti szerződése nyáron, de ősszel bezárólag az összesé lejár. Egyetlen fiókot pedig június 30-val megszüntetnek, mivel a forgalom nem indokolja a további működést.

Az összevonásban az alábbi fiókok érintettek:

  • Budapest – Baross téri, XIII. Kerületi Béke téri, Deák téri, Heltai Jenő téri és a Rákóczi téri fiók
  • Debrecen – Hatvan utcai
  • Pécs - Diana téri
  • Miskolc - Városház téri

Természetesen az érintett banki egységekben kifüggesztik, mely elérhető közelségben lévő fiókok veszik át az ügyfelek kiszolgálását, a dolgozók számára pedig igyekeznek a bankhálózaton belül új lehetőséget találni.

Az összevonások egy új fióki modell kidolgozásának első lépéseként lépnek érvénybe, mely a megváltozott ügyféligényeknek próbál igazodni. Ennek megfelelően az Erste olyan egységek megnyitását tervezi, ahol nagyobb hangsúlyt fektetnek az önkiszolgálásra, és jelentősebb szerephez jutnak a tanácsadók. Lesz heti hét napon 0-24-ben nyitvatartó fiók, illetve biztosítanak mobil tanácsadói szolgálatot is. A profi folyamat-digitalizáció pedig várhatóan levesebb adminisztrációt eredményez. Harmati László, az Erste lakossági területének vezérigazgató-helyettesének közleménye szerint az első új típusú fiók az összevonásokat követően ősszel nyílik meg.

avatar

Kocsis Krisztina