Nálunk minden adott!


Személyi kölcsön, Hitelkártya, Lakossági folyószámla, Lakáshitel, Egészségpénztár, Nyugdíjpénztár, Vállalati hitel, Ingatlanértékesítés, Biztosítás, Befektetés, Összbanki kalkulátorok, Hírlevél, hirdetmény, oktatási anyagok, Oktatások, képzések, Értékesítés technikai továbbképzések, Szakmai napok, Nyereményutak, incentive-ek, Kiemelkedően magas jutalékok

A babaváró hitel, mint rendszeres megtakarítás!

Babaváró
Babaváró

Az alábbi cikkünkben bebizonyítjuk, hogy a Babaváró hitel azoknak a házaspároknak is nagyon megéri, akik az elkövetkező 5 évben nem szándékoznak gyermeket vállalni, vagy nem biztosak abban, hogy megérkezik a baba!

Abban az esetben, ha valóban nem lesz baba 5 éven belül az igénybe vett kamattámogatást vissza kell fizetni, a hitelt pedig ajánlott végtörleszteni. Ez azonban senkit ne kedvetlenítsen el, mert ha az első 5 évben MÁP+ kötvénybe fektetjük a Babaváró hitel 10 millió forintos összegét, még mindezzel együtt is 1 millió forint nagyságrendű, előre kiszámítható nyereséget lehet elérni. Így, ha a Babaváró hitel havi törlesztőrészletét úgy tekintjük, mint egy havi megtakarítást, 10 % feletti éves megtakarítást érhetünk el! Ez a 2020 február hónapban kötött Babaváró hitel esetében 13,1 százalék!

A számok a márciusban felvett Babaváró hitel esetében így prognosztizálhatóak:

  • Felvesszük az első öt évben a 0%-os, kamattámogatott 10 milliós babaváró hitelt.
  • A felvett hitelösszeget teljes egészében azonnal MÁP+ állampapírba fektetjük 5 évre, ezzel kihasználva annak évi 4,95%-os maximális éves hozamát.
  • 5 éven keresztül törlesztjük a babaváró hitelt, amely 45.833 Ft havi törlesztőrészletet jelent.
  • Ha nem érkezik új gyermek a hitelfelvételt követő 5 éven belül, akkor jogszabály szerint visszafizetjük a babaváró hitel kamattámogatását 5 év múlva. Ez egy márciusban felvett 10 milliós babaváró hitel esetében előreláthatólag 1,556 millió forint.
  • Az 5. év végén felvesszük a MÁP+ állampapírban kamattal együtt felhalmozódott 12,735 millió forintot. Ebből díjmentesen végtörlesztjük a babaváró hitel megmaradt 7,5 millió forintos tőketartozását, és kifizetjük az 1,556 millió forint hiteltámogatást. Tehát összesen 9,056 millió forintot.
  • 5 év múlva marad tehát 3,679 millió forintunk, amit szabadon felhasználhatunk.
  • A tényleges számok a hitelfelvétel időzítésétől függően legfeljebb néhány tízezer forinttal térhetnek el a fentiektől 5 év alatt

Ez a megoldás egy rendszeres megtakarításnak felel meg, ahol 45.833 Ft havi befektetéssel 3,679 millió forintot rakunk össze 5 év alatt. Azaz 929.000 Ft nyereséget realizálunk, amely 12% feletti éves hozamnak felel meg a havi befizetésekre vetítve. Jelenleg a piacon nincs egyetlen olyan megtakarítási termék sem, mely akár csak megközelítene ilyen hozamot!

avatar

Szeitz Péter