Felfüggeszti a jelzáloghitelezést a Sberbank

sberbank
sberbank

Március 2-ával felfüggeszti a jelzálog alapú lakossági hiteltermékeinek forgalmazását az orosz Sberbank hazai leánybankja. A hírek szerint a döntés hátterében üzletpolitikai döntések állnak. A bank más fajta hitel - és kölcsön termékeire helyezi a hangsúlyt a továbbiakban.

Március 2-tól a következő hitelek nem igényelhetőek a Sberbanknál:

  • piaci kamatozású lakáshitel
  • piaci kamatozású szabad felhasználású jelzáloghitel
  • Fair lakáshitel kiváltásra
  • Priority lakáshitel

Az elmúlt években a bank leginkább a személyi kölcsönök piacára koncentrált, ezért talán nem is meglepő annyira ez a döntés.

A hírre így reagált közleményben a Sberbank:

A 2020. február 17-én nyilvánosságra hozott hirdetménye alapján 2020. március 2-tól a Sberbank felfüggeszti a jelzálog alapú lakossági hiteltermékeinek forgalmazását és az egyéb hitel- és kölcsön termékeire kívánja helyezni a hangsúlyt ebben a szegmensben.

A Sberbanknál jelenleg lakossági jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek számára nincs semmilyen teendő, a kölcsönszerződésüket valamint ügyfél kiszolgálásukat érintően nem történik változás. A Sberbank vállalati ügyfeleit a változás nem érinti. A közeljövőben a bank a lakossági piacon több új terméket és fejlesztést kínál majd meglévő és új ügyfelei számára.


avatar

Financial Expert