Nálunk minden adott!


Személyi kölcsön, Hitelkártya, Lakossági folyószámla, Lakáshitel, Egészségpénztár, Nyugdíjpénztár, Vállalati hitel, Ingatlanértékesítés, Biztosítás, Befektetés, Összbanki kalkulátorok, Hírlevél, hirdetmény, oktatási anyagok, Oktatások, képzések, Értékesítés technikai továbbképzések, Szakmai napok, Nyereményutak, incentive-ek, Kiemelkedően magas jutalékok

Felfüggeszti a jelzáloghitelezést a Sberbank

sberbank
sberbank

Március 2-ával felfüggeszti a jelzálog alapú lakossági hiteltermékeinek forgalmazását az orosz Sberbank hazai leánybankja. A hírek szerint a döntés hátterében üzletpolitikai döntések állnak. A bank más fajta hitel - és kölcsön termékeire helyezi a hangsúlyt a továbbiakban.

Március 2-tól a következő hitelek nem igényelhetőek a Sberbanknál:

  • piaci kamatozású lakáshitel
  • piaci kamatozású szabad felhasználású jelzáloghitel
  • Fair lakáshitel kiváltásra
  • Priority lakáshitel

Az elmúlt években a bank leginkább a személyi kölcsönök piacára koncentrált, ezért talán nem is meglepő annyira ez a döntés.

A hírre így reagált közleményben a Sberbank:

A 2020. február 17-én nyilvánosságra hozott hirdetménye alapján 2020. március 2-tól a Sberbank felfüggeszti a jelzálog alapú lakossági hiteltermékeinek forgalmazását és az egyéb hitel- és kölcsön termékeire kívánja helyezni a hangsúlyt ebben a szegmensben.

A Sberbanknál jelenleg lakossági jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek számára nincs semmilyen teendő, a kölcsönszerződésüket valamint ügyfél kiszolgálásukat érintően nem történik változás. A Sberbank vállalati ügyfeleit a változás nem érinti. A közeljövőben a bank a lakossági piacon több új terméket és fejlesztést kínál majd meglévő és új ügyfelei számára.