Nálunk minden adott!


Személyi kölcsön, Hitelkártya, Lakossági folyószámla, Lakáshitel, Egészségpénztár, Nyugdíjpénztár, Vállalati hitel, Biztosítás, Összbanki kalkulátorok, Hírlevél, hirdetmény, oktatási anyagok, Oktatások, képzések, Értékesítés technikai továbbképzések, Szakmai napok, Nyereményutak, incentive-ek, Kiemelkedően magas jutalékok

Legfrissebb híreink

A nemfizetők drágítják a hiteleket

A követeléskezelők még nem érzékelik, hogy a hitelmoratórium részleges megszüntetése miatt nőtt volna a nem fizető adósok aránya. Az első, jelentősebb nemfizetési hullámra, a nem fixált kamatozású hitelek kamatainak drámai megemelkedése miatt lehet majd számítani. Emiatt is érdemes még mindig fixáltatni a kölcsönünket, ehhez szakember segítségét kérni.

Szinte mindig van jobb ajánlat, mégis alig váltjuk ki a hitelünket

A hazai piacon a hitelkiváltások ritkának számítanak, emiatt a banki verseny elsősorban a szerződéskötés ideje előttre korlátozódik, a hitel létrejötte után már limitált. Pedig érdemes néhány évente megvizsgálni hitelünket, nincs-e jobb termék a piacon, nem érdemes-e hitelkiváltásban gondolkodni. Havonta tízezreket, a teljes futamidő alatt akár milliós összeget spórolhatunk meg egy-egy jó ajánlattal: ennyit érhet egy pénzügyi szakember segítsége.

A bankok a második félévre visszaesést jósolnak a hitelkeresletben

A vállalati hitelpiacon változatlan hitelfeltételek jellemezték a második negyedévet, előretekintve azonban a bizonytalan gazdasági kilátások miatt a bankok közel harmada szigorítani tervez a sztenderdeken. A második negyedévben szigorodtak a lakáscélú hitelfelvétel feltételei, és az év második felében a lakáscélú és fogyasztási célú hitelek esetében is a hitelfeltételek szigorítása várható. A negyedév során tapasztalt élénkülő lakáshitelkereslet az év második felében a válaszadók döntő többsége szerint visszaeshet.

Hány négyzetméterre elég 25 millió forint?

Ha a segítségünk csupán a CSOK vagy a babaváró hitel (esetleg mindkettő), lehetőségeink behatároltak, akkor nehéz összeszedni 40-50 millió forintot egy új lakásra. Az ingatlan.com azt nézte meg, hány négyzetméteres lakóingatlant lehet vásárolni 25 millió forintból az egyes megyékben. Békésben 146 négyzetméter is kijön ennyiből, Budapesten 28-ra lehet elég.

Jóval több új lakás vásárlásra és építésre felvett hitel

A lakossági hitelállomány 15 százalékkal bővült 2021-ben, amiben a lakáshitelezés támogatott programok mentén történő élénkülése érdemi szerepet játszott. A Zöld Otthon Program hatására emelkedett az újlakás vásárlása és építése céljából felvett hitelek aránya az új lakáshitel-szerződéseken belül. A bankok nem változtattak sem a vállalati-, sem a lakáscélú hitelfeltételeken a negyedév során, ugyanakkor a hitelkereslet élénkülését érzékelték mindkét szegmensben, mely 2022 első felében tovább erősödhet.

A klímaváltozás és a hitelezés összefüggései

Magyarország is a melegedő országok közé tartozik: előrejelzések szerint 2100- ig növekedni fog nyáron a hőségnapok száma, illetve a maximum hőmérsékletek is előreláthatóan emelkedni fognak. A vizsgált amerikai jelzálog hitelezés példájából és a környezeti fenntarthatóságot előmozdítani kívánó jegybanki célokból is látható, hogy egy-egy klímacélnak a (regionális) gazdaságra és a társadalomra is komoly hatása lehet.