Nálunk minden adott!


Személyi kölcsön, Hitelkártya, Lakossági folyószámla, Lakáshitel, Egészségpénztár, Nyugdíjpénztár, Vállalati hitel, Biztosítás, Összbanki kalkulátorok, Hírlevél, hirdetmény, oktatási anyagok, Oktatások, képzések, Értékesítés technikai továbbképzések, Szakmai napok, Nyereményutak, incentive-ek, Kiemelkedően magas jutalékok

Legfrissebb híreink

Hány négyzetméterre elég 25 millió forint?

Ha a segítségünk csupán a CSOK vagy a babaváró hitel (esetleg mindkettő), lehetőségeink behatároltak, akkor nehéz összeszedni 40-50 millió forintot egy új lakásra. Az ingatlan.com azt nézte meg, hány négyzetméteres lakóingatlant lehet vásárolni 25 millió forintból az egyes megyékben. Békésben 146 négyzetméter is kijön ennyiből, Budapesten 28-ra lehet elég.

Jóval több új lakás vásárlásra és építésre felvett hitel

A lakossági hitelállomány 15 százalékkal bővült 2021-ben, amiben a lakáshitelezés támogatott programok mentén történő élénkülése érdemi szerepet játszott. A Zöld Otthon Program hatására emelkedett az újlakás vásárlása és építése céljából felvett hitelek aránya az új lakáshitel-szerződéseken belül. A bankok nem változtattak sem a vállalati-, sem a lakáscélú hitelfeltételeken a negyedév során, ugyanakkor a hitelkereslet élénkülését érzékelték mindkét szegmensben, mely 2022 első felében tovább erősödhet.

A klímaváltozás és a hitelezés összefüggései

Magyarország is a melegedő országok közé tartozik: előrejelzések szerint 2100- ig növekedni fog nyáron a hőségnapok száma, illetve a maximum hőmérsékletek is előreláthatóan emelkedni fognak. A vizsgált amerikai jelzálog hitelezés példájából és a környezeti fenntarthatóságot előmozdítani kívánó jegybanki célokból is látható, hogy egy-egy klímacélnak a (regionális) gazdaságra és a társadalomra is komoly hatása lehet.

Önálló életkezdés kedvezménnyel és hitellel

Az érintett fiatalok alig több mint negyede szeretne minél előbb elköltözni a szülői otthonból: 30 százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy saját lakóingatlanba megy. A lakásvásárlásban gondolkodó fiataloknak azonban csak a 26 százaléka tudja saját forrásból fizetni a kérdéses összeget. A többségnek hitelre lesz szüksége: érdemes a lehetőségeikhez igazodó, legjobb hitelt kiválasztaniuk.

Készülhetnek a bankok óriási ellenőrzés jön

A bankok még tavaly vállalták a hitelezési feltételhez kötött kamatcsere (HIRS) tendereken, hogy növelik a hitelezési aktivitásukat. Ebben összesen 17 kereskedelmi bank vett részt, akik 200 millió forint értékben vállalták, hogy növelik a kis- és középvállalati szektornak nyújtott hiteleiket, ezt ellenőrzi most a Magyar Nemzeti Bank.